7. april 2018

Vi forstår ikke logikken i, at Horsens skal rammes

Kommunal udligning Mette Frederiksen: Det handler om at sikre en ordentlig velfærd i alle kommuner


Vi gør rigtig meget for at påvirke Folketingets medlemmer, siger Andreas Boesen, Socialdemokratiets gruppeformand i Horsens byråd, i en video, hvor han omtaler debatten om en ændret kommunal udligning.

 

Det gør vi, fordi Horsens kommune – på trods af, at vi er inde i en god udvikling med tilflyttere, arbejdspladser og masser af kultur – stadig har nogle områder, hvor kommunen ligger dårlige end landsgennemsnittet. Det gælder blandt andet indkomster og sociale udfordringer. Så vi forstår ikke logikken i, at Horsens skal rammes så hårdt, som det ser ud til lige nu, fastslår Andreas Boesen.

 

Se hele videoen med Andreas Boesens omtale af problemerne med ændringen af den kommunale udligning.

 

undefined

 

Socialdemokratiet er bekymret

Hver dag løfter kommunerne en af de vigtigste opgaver i vores velfærdssamfund, Den borgernære velfærd, konstaterer Mette Frederiksen. Men det er os politikere på Christiansborg, der skal sikre, at de har midlerne til det. Det kan ikke nytte noget, at en ny udligning rammer nogle kommuner så hårdt, at de skal lukke en skole eller fyre en masse sosu-hjælpere. I sidste ende risikerer vi, at det er borgerne, der betaler prisen med deres velfærd.

 

Socialdemokratiet er derfor bekymret for, at en række kommuner skal betale en uforholdsvis stor regning for at få etableret et nyt system. Og det skal vi diskutere, hvordan vi håndterer på en klog og ordentlig måde. Det er ikke let.

 

Som så ofte før forsøger Liberal Alliance at udnytte forhandlingerne til at snige skattelettelser ind ad bagdøren. Vi mener ikke, at det er det, forhandlingerne bør handle om. De bør tværtimod handle om at sikre en ordentlig velfærd i alle kommuner, understreger Mette Frederiksen.

 

-

Kommunens indtægt gennem indkomstskat pr. indbygger 2017:

Gentofte: 69.475 kroner

Horsens:   38.029 kroner

 

Kommunens undervisningsudgifter pr. 6-16-årig:

Gentofte: 73.265 kroner

Horsens:  60.195 kroner

Kilde: Økonomi- og indenrigsministeriets kommunale nøgletal.