24. april 2018

Mindeord om Ninna Jensen

I knap 50 år var hun formand for Socialdemokratiets kvindeudvalg


På vegne af Socialdemokratiet i Horsens skriver Tove Asmussen mindeord om Ninna Jensen, Horsens:

Socialdemokratiet i Horsens har siden 1955 haft et Kvindeudvalg, som bestod af en række kvindelige medlemmer. I næsten alle disse år har Ninna, der flyttede til Horsens i 1956, været en meget stor del af dette udvalg. De sidste knap 50 år var Ninna formand for udvalget.  Ninna var en meget stor ildsjæl, som stod last og brast med partiet. Ved Ninnas bortgang er Kvindeudvalget nærmest ikke længere eksisterende.

 

I mange år sørgede Kvindeudvalget i valgkampe for blandt andet. at bage småkager, pakke materiale, sørge for kaffe, ordne roser.  Når der ikke var valgkampe, sørgede Ninna for at holde udvalgets medlemmer fanget ved jævnligt at holde møder og arrangeret udflugter. En gang om måneden mødtes udvalgets medlemmer. Så blev der startet med en sang fra Arbejdersangbogen, der blev talt politik, drukket kaffe og spist kage. Ofte var en politiker inviteret med til mødet, så kvinderne både kunne høre nyt fra Folketinget, Regionsrådet og ikke mindst Byrådet, men bestemt også for at de kunne ”skyde” på politikerne.

 

De sidste mange år blev møderne altid holdt hjemme hos Ninna på Beringsvej. Her blev der også holdt påske- og julefrokoster for medlemmerne i udvalget.

 

Ninna har altid haft sine politiske holdninger og aldrig lagt skjul på dem.  Ninna var altid sikker, når der var medlemsmøder og generalforsamlinger.  Selv i de senere år, hvor Ninna var plaget af sygdom fulgte hun godt med og ved partiets generalforsamlinger sørgede Ninna for, at der blev aflagt beretning fra Kvindeudvalget – også selv om hun ikke selv kunne være til stede. 

 

Ninna mistede for to år siden sin ægtefælle Hans, der var hende en meget stor støtte gennem mere end 50 år. Samtidig mistede Ninna også en stor del af sit livsmod, men ikke sit politiske ståsted, som hun vist havde fået ind med modermælken.

 

I den seneste tid, hvor Ninna var sengeliggende fastholdt hun møderne i Kvindeudvalget. Så mødtes de blot omkring Ninnas seng og sang og hyggede som hidtil.

 

Vi mindes i denne tid Ninna, som den der altid var der, når vi havde brug for en hjælpende hånd og ligegyldigt til hvad.  Vi er dybt taknemmelige for at have haft Ninna iblandt os.

 

Tak for alt det, som du gav os.  Hvil i fred. 

 

Billede: Ninna og Hans sammen med Jan Trøjborg (2009)