8. april 2018

Flere unge i Horsens søger en erhvervsuddannelse

Målet næsten nået En myte er aflivet, idet flere unge i Horsens kommune søger erhvervsuddannelser


Lone Ørsted, formand for byrådets børne- og uddannelsesudvalg, skriver:

Børne- og skoleudvalget vedtog marts 2017 en ”strategi for flere unge i erhvervsuddannelse.” Et af målene var, at 25 procent af eleverne fra Horsens kommunes skoler, der søger optagelse på en ungdomsuddannelse direkte fra 9 eller 10 klasse, skulle søge en erhvervsuddannelse i 2020.

 

Vi kan allerede her i 2018 konstatere, at der i Horsens kommune er 24,9 % af de unge, som har søgt en erhvervsuddannelse – mod 19,4 % på landsplan. Vi er altså MEGET tæt på målet i Horsens.

 

undefined

 

Dette er rigtigt positivt, da erhvervsuddannelserne skal sikre Danmark dygtige faglærte - og noget tyder på, at de unge har fået øjnene op for, at der er flere end 100 uddannelser, som giver mulighed for job som faglært eller videreuddannelse.

 

Vi har måske langt om længe fået aflivet myten om, at en erhvervsuddannelse lukker døre – nej tværtimod er der mange muligheder for at læse videre med en erhvervsuddannelse som for eksempel industritekniker, tømrer eller sosu-assistent.

 

Dette er ikke kun vigtigt for de unge, men også for Danmark, da vi stadig er et produktionsland, hvor den teknologiske udvikling giver nye muligheder for faglærte.