11. april 2018

Færre sættes ud af lejligheden

Boligsocialt arbejde Andreas Boesen: Bo Trivsels økonomiske rådgivning og boligforeningernes indsats virker


I Horsens samarbejder vi med de 8 almene boligorganisationer om den boligsociale indsats. For os Socialdemokrater er det vigtigt at vi har trygge og velfungerende boligområder, fastslår Andreas Boesen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Horsens byråd.

 

En af indsatserne er en økonomirådgivning. For nogle mennesker kan økonomi være en uoverskuelig situation. Det kan være at pengene er små, at man ikke får betalt regningen til tiden eller at man ikke kan gennemskue eller overskue hvordan det hænger sammen. Vi synes det er vigtigt at forebygge at mennesker og familier kommer i klemme, og dermed undgår at blive sat på gaden.

 

Erfaringerne viser nu, at færre ryger på gaden og flere får betalt deres regninger til tiden uden rykkere og advokatsager. Eksempelvis er der sendt over 100 færre rykkere i 2018 og der har været tre gange færre advokatsager.

 

Det er rigtig godt for den enkelte lejer og det er rigtig godt for lokalsamfundet.

 

Bo Trivsel og boligforeningernes medarbejdere skal have stor ros for deres indsats og deres tilgang til borgere der er kommet i en uheldig økonomisk situation. Det er en indsats der i den grad bliver værdsat.

 

Resultaterne viser at vi kan komme langt, når vi sammen tager ansvar for trygge og velfungerende boligområder, slutter Andreas Boesen.